Hoe werkt een intake bij Massage Hoogland en waarom is dat?
De eerste keer dat je komt voor een massage, of als je langere tijd niet geweest bent, vraag ik je om van tevoren een intake formulier in te vullen. Ik stel hierin wat vragen over je gezondheid, eventueel medicijngebruik, je dagelijkse bezigheden en of je specifieke wensen hebt voor de massage. Voorafgaand aan de massage hebben we een kort gesprek, waarin mogelijk wat aanvullende vragen gesteld kunnen worden. Zo weet ik of ik je mag en kan behandelen en krijg je een veilige en op jou afgestemde massage.
Ik heb nog nooit een massage gehad. Wat kan ik verwachten?
Veel mensen zijn een beetje huiverig of zenuwachtig voor hun eerste massage. Dat is echt niet nodig, een massage is niet eng. Ik doe niets wat jij niet wilt en ik stem altijd van tevoren met jou af waar je wel of niet gemasseerd wilt worden. Ook vraag ik af en toe tijdens de massage hoe je de massage ervaart en of je oké bent. Veel massages die ik geef zijn vooral gericht op ontspanning, dus ideaal voor een eerste keer.
Ik masseer met warme olie op je huid (behalve bij een stoelmassage, dat is met kleding aan) dus het is handig om zoveel mogelijk kleding uit te trekken. Je kleed je uit tot zover het voor jou oké voelt!
Met uit- en aankleden en omdraaien op de tafel krijg je de nodige privacy. Je bent ook constant toegedekt met een handdoek en ik sla alleen de handdoek open op de plek waar je gemasseerd wordt. En vanzelfsprekend mag je tijdens de massage aangeven waar je je eventueel niet prettig bij voelt, daar wordt altijd rekening mee gehouden.
Hoe groot is het risico dat mijn kleding vies wordt tijdens een massage?
Dit hangt af van het type massage dat je kiest en welke kleding je aanhoudt. Bij een hotstone-massage wordt meer olie gebruikt dan bij de andere massages omdat de stenen over het lichaam moeten glijden. Bij de Hawaiiaanse lomi hapei zwangerschapsmassage wordt de meeste olie gebruikt en is het handig om uitsluitend een string (of niets) te dragen omdat hier anders gegarandeerd olie op komt.
Kleding die je aanhoudt, dek ik af met een handdoek. Na afloop van de massage haal ik ook altijd een doek over het behandelde gebied, maar er kan altijd een klein laagje olie achterblijven op de huid. Ik adviseer om hier rekening mee te houden bij de keuze van je kleding.
Kan ik bij Massage Hoogland douchen?
In mijn praktijk kun je niet douchen. Voor jezelf en voor mij is het wel erg prettig als je zorgt dat je voor de massage gedoucht hebt. Ik raad je aan om kleding aan te trekken die gemakkelijk zit en waar een beetje olie op mag komen. Hoewel ik na de massage de olie op je huid afneem met een doek, is het onvermijdelijk dat er wat olie op je huid achterblijft.
Moet ik zelf nog iets meenemen of (niet) doen?
Je hoeft niets mee te nemen als je hierheen komt.
Als je zelf voldoende (XXL-badlakens meeneemt waar je VOLLEDIG op (dus ook je voeten) én onder past, krijg je € 2,50 korting.
Het is prettig als je van tevoren gedoucht hebt, als je geen body lotion of crème op je lichaam hebt (dat werkt op elkaar in met olie) en als je geen make-up op je gezicht hebt (i.v.m. vlekken op de handdoeken).
Wanneer mag je geen massage krijgen?
Overleg bij twijfel altijd met je huisarts / behandelend arts of je gemasseerd mag worden!
- als je koorts hebt
- bij algemene infectieziekten
- bij onwel zijn zonder bekende oorzaak
- bij extreme vermoeidheid en uitputting (na een massage heeft je lichaam energie nodig om zich te herstellen!)
- bij te veel pijn (bijvoorbeeld als je zeer recent ‘door je rug bent gegaan’)
- bij besmettelijke huidaandoeningen (bijv. steenpuist)
Bij sommige aandoeningen mag ik je wel masseren, maar sla ik bepaalde plaatsen over of masseer ik met minder druk:
- Bij een lokale infectie
- bij een vers litteken of pas gezette tatoeage
- bij een botbreuk
- bij spataders
- bij een vervellende huid
- bij kanker. Zie de vraag hieronder.
- bij zwangerschap. Zie twee vragen hieronder.
Ik heb kanker (gehad), mag ik dan gemasseerd worden?
Ook als je kanker hebt, behandelingen moet ondergaan of nog onder controle staat, mag je door mij gemasseerd worden. Dit gebeurt op de juiste manier zodat het prettig en veilig is voor jou en voor mij.
De massages die ik geef bij kanker zijn volledig gericht op ontspanning van lichaam en geest.
De aanraking is zeer zacht en gebeurt in een bepaalde richting, rekening houdend met het lymfesysteem.
Krijg je een behandeling waarbij je tijdelijk contact met anderen moet vermijden, dan spreekt het voor zich dat ik je dan niet mag behandelen. Overleg bij twijfel eerst met je behandelend arts.
In de opleiding tot Massagetherapeut die ik volg wordt o.a. het vak Massage bij kanker gegeven.
Sinds kort masseer ik als vrijwilliger bij het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA), het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige omdat ik zelf in 2006 borstkanker heb gehad.
Ik ben zwanger, mag ik dan gemasseerd worden?
Iedereen mag aangeraakt worden, óók als je zwanger bent.
Alleen als er een verhoogd risico is op een miskraam, vroeggeboorte of het loslaten van de placenta mag ik je niet masseren. Overleg bij twijfel eerst met je verloskundige of gynaecoloog.
Tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap wordt een massage vaak afgeraden, omdat er in het eerste trimester meer kans is op een miskraam. Of dit door massage veroorzaakt kan worden is echter nooit aangetoond. Omdat je als masseur niet de schuld wilt krijgen van een miskraam, wordt vaak pas vanaf 13 weken gemasseerd.
Ook wordt vaak geadviseerd om na de 38e week geen massage meer te nemen, omdat dit de bevalling zou kunnen opwekken. Als een zwangerschapsmassage goed gebeurt (niet te diep en niet te stevig én een aantal acupressuurpunten vermijden) hoef je je hier geen zorgen over te maken.
Ik beschik over een speciale zwangerschaps-massagetafel met uitsparingen voor buik en borsten en een band om de buik te ondersteunen. Vind je het lastig of vervelend om op je buik te liggen? Dan is het mogelijk om een Hawaiiaanse lomi hapei ontspanningsmassage in zij-lig te krijgen. Dit wordt als zeer prettig en comfortabel ervaren. Ook een voetenmassage is een echte aanrader, vooral tijdens de laatste weken als je wellicht vocht vasthoudt en niet meer zelf bij je voeten kunt.
Ik heb een stoma, kan ik dan gemasseerd worden?
Jazeker, daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Op de massagestoel, in zij-lig en op de zwangerschapsmassagetafel omdat deze een uitsparing voor de buik heeft.
We kunnen ter plekke kijken wat voor jou goed voelt.
Ik heb een allergie, kan ik dan gemasseerd worden?
Doorgaans is dat geen probleem. Neem bij twijfel vooraf contact met mij op. Geef altijd aan wanneer je een notenallergie hebt in verband met een mogelijke reactie op de massageolie. In dat geval kiezen we voor een andere olie die wel veilig voor jou is (op basis van druivenpit in plaats van amandel).
Ik heb overgewicht, kan de massagetafel dat houden?
Maak je geen zorgen om de massagetafel. Mijn massagetafel kan tot ruim 200 kilo hebben en is lekker breed. De massagestoel kan tot 150 kilo dragen.
Moet ik water drinken na een massage?
Door massage wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Soms moet je meer of eerder plassen na een massage. Als je dan niet genoeg drinkt, kan je last krijgen van hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel.
Na de massage krijg je altijd een glas water aangeboden. Heb je direct na de massage nog geen behoefte aan een glas water? Vergeet dan niet om thuis flink water – of thee – te drinken!
Kan ik mijn afspraak kosteloos annuleren of verzetten?
Wil je een afspraak annuleren of verzetten, laat dit dan zo snel mogelijk aan mij weten via WhatsApp, SMS of telefonisch.
Wanneer je langer dan 24 uur voor je geplande afspraak afzegt of verzet, worden er geen kosten in rekening gebracht.
Wanneer je binnen 24 uur voor je geplande afspraak afzegt, de afspraak wilt verzetten of je komt de afspraak niet na, dan wordt de afspraak altijd voor 50% in rekening gebracht.
Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan gerust via het contactformulier.